Krówki reklamowe
Czym są krówki reklamowe? Dlaczego tak dobrze sprawdzają się na polskim rynku? W tym artykule udzielimy odpowiedzi na zadane pytania, a ponadto zdradzimy wam kilka sekretów dotyczących krówki reklamowe.
Historia krówek
Krówki reklamowe są regionalnym produktem cukierniczym, który został spopularyzowany w województwie świętokrzyskim. Obecnie krówki reklamowe są popularne w całym kraju – Polacy kochają ich smak!
A propos smaku, warto wspomnieć, że obecnie są dostępne różne krówki reklamowe. Kupując słodycze w sklepach, możemy natknąć się na krówkę o smaku kakao, truskawki, ale także gumy balonowej, czy też whisky. Jak sami widzicie, producenci prześcigają się w pomysłach, aby stworzyć jak najbardziej atrakcyjne krówki reklamowe.
Z czego zrobiona jest krówka?
Tradycyjna krówka to połączenie mleka, syropu ziemniaczanego, margaryny oraz cukru. Co ciekawe, większość czynności jakie trzeba wykonać przy produkcji słodkości, odbywa się ręcznie! Najczęściej, kształt krówki reklamowe, jest oparty na formie prostokąta. Powierzchnia cukierka jest gładka o lekkim połysku. Wymiary krówki to około 15 x 22 x 35 mm – warto jednak zaznaczyć, że obecnie tworzone są produkty o różnych kształtach.
W tradycyjnych krówki reklamowe opatowskich, barwy cukierków są jednolite – najczęściej są koloru jasnobrązowego. Konsystencja tego typu cukierków jest krucha i ciągliwa. Z kolei zapach krówek jest delikatnie mleczny z nutką wanilii. Polacy pokochali krówkę i trudno się dziwić – jest idealną przekąską do kawy.
Dowiedz się więcej -> https://www.slodyczezpomyslem.pl/produkt/krowka-z-pomyslem-z-milanowka/