Krówki z logo
Krówki z logo to popularny typ słodyczy, który często można zobaczyć w ofercie ulicznych kramów i stoisk. Ponadto istnieją manufaktury krówek, które specjalizują się w ich wyrobie. Dobre krówki z logo pieszczą podniebienia nawet tych najbardziej wymagających konsumentów lub nielubiących słodkości.
Co jest głównym składnikiem krówek?
Krówki z logo to przede wszystkim mleko skondensowane i prawdziwe masło. W zależności od przepisu lub manufaktury mogą one przyjąć formę kruchą, lub ciągnącą się. Zwolennicy tych słodkości są podzieleni w tej kwestii, dlatego kupując krówki z logo na prezent, trudno trafić w gusta. Ważnym składnikiem jest także cukier, który nadaje smak słodyczy oraz konsystencję. To właśnie od jego roztopienia zaczyna się cały proces wirtuozerii tworzenia krówek.
Przepis na krówki z logo
Przygotowanie krówek może odbywać się na kilka sposobów, bowiem każdy cukiernik ma swoje tajne składniki i triki cukiernicze. Na przykład, aby krówki z logo były delikatnie ciemniejsze, wystarczy dodać kakao. Jeśli krówki z logo mają mieć nutę przypraw, warto je dodać w trakcie wyrabiania masy. Może to być dodatek wanilii, syropu karmelowego lub bardziej ekstrawaganckich składników. Warto poeksperymentować z chilli, pistacją, kokosem lub sezamem. Nie można zapomnieć o dobrej jakości mleku skondensowanym, prawdziwym maśle i drobnym cukrze. Do wykonania zaś przyda się głęboka patelnia i foremka silikonowa. Wykonanie jest proste i przyjemne, a sprawdzone przepisy na krówki z logo można znaleźć w Internecie lub książkach kucharskich.
Więcej na https://www.slodyczezpomyslem.pl/produkt/krowka-z-pomyslem-z-milanowka/